6 SEPT 2021
GolfbaanHeelsum
Golfbal zonsondergang rangefinder

Speluitleg - Texas Scramble

Golfdag maandag 6 september, Golfbaan Heelsum

> Belangrijk om te lezen : Corona protocol Golfbaan Heelsum <

Texas Scramble , wordt als team gespeeld bestaande uit 3 of 4 personen. De wedstrijd is in handen van de wedstrijdleiding van Golfclub Heelsum

Alle spelers slaan op de afslagplaats(en) af. Vervolgens kiezen de teamleden de bal met de beste ligging. De overige ballen worden opgenomen en geplaatst op 1,5 meter (Corona-afstand) van de gekozen bal, maar niet dichter bij de hole. Alle spelers mogen vanaf dat punt weer verder spelen, zo werkt dat ook voor de volgende ballen, steeds vanaf het best liggende punt in de baan. Op de green mag iedereen uitputten!

Wordt een bal in een hazard of in de rough gekozen, dan moeten de overige ballen ook van daar uit gespeeld worden. Markering kan geschieden met behulp van een tee. Op de greens moeten de ballen gespeeld worden binnen 10 cm van de gekozen bal (maar niet dichter bij de hole). Ook hierbij dient de Corona-afstand in acht genomen worden. Zodra de bal in de hole ligt kunnen de ander ballen opgenomen worden.

NB : Van iedere speler van de flight dient in ieder geval 4x de 1e afslag gekozen te worden als ‘beste bal’ Voor een flight van 3 geldt 5 x de 1e afslag!. Dit moet op de scorekaart genoteerd worden (Wedstrijdleiding Golfclub Heelsum controleert dit streng).

Handicap verrekening

De gezamenlijke handicaps van een team worden opgeteld en of 1/8 (flight van 4) of 1/6 (flight van 3) daarvan wordt als “playing handicap” (het aantal extra slagen dat elk team mee krijgt) aan het team gegeven. Na iedere hole wordt de beste score genoteerd. Nadat alle 18 holes zijn gespeeld, worden het aantal slagen opgeteld en de team playing handicap hier afgehaald. Het team met de laagste netto score is de winnaar.

Bij een gelijke score wint het team met het laagste teamhandicap. Is er dan nog geen winnaar dan geldt de beste scoren op hole 1 van Sandr en Hole 6 van Airborne. De wedstrijdleiding van Golfbaan Heelsum (neutrale leiding) stelt de einduitslag vast.

De Neary (Heren en Dames) speelt u op Sandr 5 en de Longest (Heren en Dames) Airborne 3.

Hole-In-One Challenge

Iedere flight kiest één speler voor het Hole-In-One eindspel dat direct na binnenkomst achter het buitenterras van het Clubhuis gehouden zal worden. Svp de naam van de speler direct na binnenkomst of eerder doorgeven aan Hans Weusthof

HOLE-IN-ONE

Marshall is de wedstrijdleider!

VOORRONDE

  • Afslagplaats direct achter het buitenterras
  • Iedere afgevaardigde speler krijgt 2 ballen (Marshall) en 2 kansen om één van de ballen op de drijvende green in de vijver te spelen. Om door te mogen naar de “Finaleronde” moet de bal de green raken of er op blijven liggen.
  • Afstand tot midden van de green is ca 49 meter

FINALERONDE

  • Hier gelden dezelfde regels als bij de 1e ronde alleen spelen we nu met floaters, dit zijn ballen die blijven drijven.
  • Winnaar is diegene waarvan de bal het dichtst bij (Neary) de vlag komt (op de green of drijvende in het water).

Winnaar wordt door de Marshal vastgesteld.

NB De speler met een HOLE-IN-ONE is altijd de eindwinnaar (ev barrage bij meerdere H-in-O)